Coreea de Sud - Universul gamingului

By:
Posted: decembrie 3, 2020
Category: Gaming
Tags: , , , , , ,
Comments: 0


Deşi în majoritatea statelor lumii, gaming-ul este considerat o simplă activitate de relaxare în rândul tinerilor, coreenii văd jocurile pe calculator ca un adevărat sport naţional, Coreea de Sud ajungând să găzduiască competiţii de acest fel, încântând fanii de pe întreg mapamondul.

Pe cât de incredibil pare, cariera de gamer profesionist este foarte respectată în Coreea şi în acelaşi timp răsplătită generos de către diferiţi sponsori. Astfel, tineri care îşi petrec ziua în faţa calculatorului, testând cele mai noi jocuri apărute pe piaţă sau îmbunătăţindu-şi aptitudinile şi strategiile pentru jocurile demult existente, ajung să aibă un loc de muncă stabil, fiind văzuţi cu ochi buni până şi de părinţii care la noi, în mod normal, ar fi împotriva acestor activităţi. Mai mult, jucători experimentaţi devin vedete în adevăratul sens al cuvântului, atât pe plan autohton, cât şi internaţional, fiind idolii generaţiilor tinere.

Mulţumită inteligenţei lor şi a înclinaţiei pentru domeniul tehnologic şi informatic, tinerii coreeni au ajuns să domine clasamentele în turneele mondiale, având milioane de fani care îi urmăresc la tot pasul pentru a le învăţa secretele. Printre titlurile extrem de populare se numără: Overwatch, League of Legends şi PUBG, captând în mod surprinzător atât interesul băieţilor, cât şi al fetelor.

Ca un răspuns la acest fenomen de actualitate, în Coreea de Sud s-au deschis afaceri extrem de profitabile, numite PC bang (피시방). Aceste spaţii au la bază idea de internet café, regăsită şi în alte ţări ale lumii, însă cele coreene sunt dotate în plus cu aparatură de ultimă generaţie, conexiune mai rapidă decât viteza fulgerului, camere spaţioase şi decorate tematic, fiind locul propice pentru o seară distractivă cu prietenii, după finalizarea cursurilor. În plus, PC bang-urile coreene oferă şi servicii de catering, potolind foamea jucătorilor concentraţi, fără a fi nevoie ca aceştia să-şi întrerupă meciul. În ciuda facilităţilor multiple pe care le oferă, aceste săli de jocuri practică tarife relativ mici, fiind adresate în mod special elevilor şi studenţilor. Mai mult, sunt disponibile la tot pasul, în toate cartierele şi suburbiile, fiecare cetăţean pasionat de gaming, având un asemenea loc aproape de propria casă.

În anul 2018, capitala Seul a găzduit cea de-a opta ediţie a campionatului mondial pentru jocul League of Legends. Peste 40.000 de fani din toată lumea au avut ocazia de a descoperi universul coreean prin această ocazie, bucurându-se şi de un turneu cu surprize presărate la tot pasul. De asemenea, cu ocazia acestui eveniment, a luat naştere prima trupă de K-Pop virtuală, K/DA, în componenţa căreia se regăseau personaje din joc, interpretate de artişti coreeni renumiţi, precum şi de vedete internaţionale. Succesul a fost peste aşteptări, creând isterie atât în cadrul stadionului unde se desfăşura compeţia, cât şi în mediul online. Melodia lansată, Pop/Stars, s-a bucurat de o apreciere enormă, strângând milioane de vizualizări în decursul a doar câtorva ore. Astfel, coreenii au reuşit să inoveze încă o dată, prin fuziunea industriei de divertisment, deja recunoscută pe plan mondial, cu lumea jocurilor video.

Finala League of Legends, Seul, 2018
Aşadar, gaming-ul deschide noi orizonturi în viaţa tinerilor coreeni, rămânând cu siguranţă un subiect de mare interes în anii ce urmează. Cu toţii suntem curioşi cu ce ne vor încânta aceşti profesionişti în viitor, odată cu avansarea tehnologiei IT, dar şi a industriei de gaming la nivel mondial.


Hey, like this? Why not share it with a buddy?

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *